Omat työkalut

Punamultamaali

Falu Vapen punamultamaali on lyijytön keittomaali, joka koostuu pellavaöljystä, rautavihtrillistä, rautaoksidipigmenteistä ja jauhoista (keittomaali). Falu Vapen punamultamaali ei sisällä raskasmetalleja.

Punamultamaali tulee levittää hyvällä paksuharjaksisella siveltimellä.

Hinnat:

Punainen:

  • 32,50 / 10 l
  • 23,15 / 4 l

Musta:
  • 67,40 / 10 l
  • 33,60 / 4 l

Käyttöohjeet

Falu Vapen Punamultamaali ja Keittomaali on uusien ja aiemmin keitetyllä punamullalla tai keittomaalilla maalattujen sahalautapintojen ulkomaali. Ei sovellu muiden maalityyppien päälle tai höylättyjen puupintojen maalaukseen.

Esikäsittely

Maalamaton puu: Poista kaikki irtonainen lika ja pöly.

Keittomaalilla aikaisemmin maalattu puupinta: Harjaa pois kaikki irtonainen vanha maali.

Käytä hengityssuojainta! Paksut maalikalvot kaavitaan pois. Harjaa pöly pois pehmeällä harjalla. Pese maalattavat pinnat maalarin pesuaineella ja huuhtele huolellisesti vedellä. Pese julkisivu homeenpoisto pesuaineella pesuaineen valmistajan ohjeiden mukaisesti, Huuhtele pinta vedellä Varmista että julkisivu on täysin kuiva ennen maalausta kosteus maksimissaan 17%

Sivellin levitys

Maali sekoitetaan huolellisesti ja toisinaan myös työn aikana.
Käytä Falu Vapen ammatilaissivellintä tai muuta sopivaa sivellintä (karkea harjas).

Maalamaton puu: pohjusta ensin 10-15% vedellä ohennetulla keittomaalilla Odota vähintään 1 vrk ennen lopullisen pinnan maalausta. Levitä ohuita kerroksia, Työstä maali kunnolla pintaan jotta saat maalille hyvän peiton ja tartunnan.

Keittomaalilla aiemmin maalattu pinta: levitä 1-2 ohutta kerrosta työstä maali kunnolla pintaan jotta saat hyvän tasaisen peittävän pinnan.

Muuta

Falu Vapen Punamaalia ja Keittomaalia ei tarvitse normaalisti ohentaa muulloin kuin pohjustuksessa. Mikäli halutaan ohuempi koostumus, käytä haaleata vettä ohentamiseen.
Älä maalaa suorassa auringon paisteessa, tällöin maali kuivuu liian nopeasti ja kiinnitarttuvuus heikkenee. Älä myöskään maalaa vesisateessa tai kuin ulkolämpötila on alle +5 astetta., Älä maalaa, jos puupinnan kosteus on yli 17 %.

Levitä maalia ohut kerros kerrallaan, tällöin vältät maalin ns. säröilyä. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä maalierä yhteen astiaan sekoitettuna mahdollisten värierojen välttämiseksi.
Ennen kuin aloitat maalauksen, suojaa sokkeli, räystäskourut ja ikkunat pahvilla tai muovilla. Älä poista suojausta ennen kuin maalattu pinta on täysin vettä kestävä, yleensä n. yksi viikko. Tämä on erityisen tärkeää, mikäli on sateenvaara.

Maali tyyppi: Lyijytön keittomaali, joka koostuu pellavaöljystä, rautavihtrillistä, rautaoksidipigmenteistä ja jauhoista (keittomaali).

Ohennus: Tarvitsee normaalisti ohennusta ainoastaan pohjustusvaiheessa käytä haaleata vettä.

Maalin kulutus: Yhdellä litralla maalaa noin 3 neliömetriä.

Kuivumisaika: Kosketuskuiva yhden tunnin kuluttua.
Läpikuiva: yhden vuorokauden kuluttua.
Vettäkestävä pinta: n. yksi viikko.

Työvälineiden pesu: Työvälineet pestään lämpimällä vedellä ja saippualla välittömästi työn päätyttyä.

Käyttöturvallisuustiedote

Falu Vapen punamultamaali käyttöturvallisuustiedote

Falu Vapen Punamultamaali

RTV-Yhtymä Oy, Pääkonttori, Mattilantie 1, 11710 Riihimäki, Puh. (019) 7421, Y-tunnus 2162710-1